Echinacea ~ Zonnehoed
Deze plant geeft bloemen van begin zomer tot wel begin oktober. Hij overleeft droogte, wintermaanden en kan tot zo’n 80 cm hoog worden. De zonnehoed trekt massa’s vlinders, zo leuk! Dat komt omdat de plant een honinggeur produceert.
Echinops ~ Distel
De distel bloeit in juli en augustus en geeft een prachtige weerkaatsing als de zon erop schijnt. Lijkt soms wel of dat ze licht geeft! Ze is in bijna elk boeket terug te vinden en ik snap wel waarom. Zo’n bijzondere bloem… Mocht je ze nog niet allemaal opgebruikt hebben voor binnen, laat ze dan in de winter gewoon staan in de tuin. Met wat dauw erop is het een plaatje in de wintertuin.
Rudbeckia ~ Gele zonnehoed
Wat een vrolijker is dit joh! Zoveel klanten geven bij me aan dat ze niet van geel houden. But what is not to love here?! Ik bedoel… De naam doet haar eer aan, het zijn net kleine zonnetjes… Je kan ze mooi combineren met witkleurige bloemen. Zoals gipskruid of bijvoorbeeld witte Echinacea ‘s. Dan knalt de gele kleur nog extra. En perfect als snijbloem trouwens. Blijft zeker een week op vaas staan.
Alchemilla Mollis ~ Vrouwenmantel
Het mooiste van de vrouwenmantel is dat als het heeft geregend en de regendruppels blijven liggen op het blad. Daar kan je prachtige foto’s van maken! De gele bloemen verschijnen van mei tot augustus en zijn ook leuk als snijbloem. Het blad is behaard en heeft een grijsgroene kleur. De hoogte van deze plant is tussen de 40-50 cm. Als je een tweede bloei wil hebben dan kan je de bloemen terug knippen na bloei.
Solidago ~ Guldenroede
Nog zo’n knaller voor in je tuin en dat in de zomer bloeit. Het hangt een beetje van de standplaats in je tuin af maar ze bloeit ongeveer tussen juni en september. Wanneer je er naar kijkt lijkt het of je naar zon staat te kijken, de warmte straalt er gewoon van af! Ze blijven in de vaas ook goed rechtop staan dankzij de stevige stengel.
Calendula ~ Goudsbloem
Oké, het is geen vaste plant maar als de winters mild zijn dan bestaat de kans dat deze eenjarige plant opnieuw opbloeit. Aan de andere kant, het is zo’n kleine moeite om dit in te zaaien. Deze bloem is niet alleen mooi maar is ook nog eens een bodemverbetaar. Dus wat houd je tegen?! En het is een heerlijk bloemetje om thee mee te maken. Maar ze misstaat ook niet in je vaas hoor.
Persicaria amplexicaulis ~ Duizendknoop
Deze variant van de duizendknoop wordt ongeveer 100-130 cm hoog en geeft van juli tot september rechtopstaande bloemen af. Ze zijn er in verschillende kleuren. Van witte bloemen tot donkerrode. En super leuk om deze als snijbloem te gebruiken want ze blijven lang goed op vaas staan.
Calamagrostis ‘Karl Foerster’ ~ Struisgras
Met zijn fier rechtopstaande bloeiende aren is het een ware beauty. Ik noem ‘m ook wel eens goudlokje, want echt, als de zon er op schijnt dan schittert het goud. Hij bloeit al vroeg in de zomer, in tegenstelling tot de andere siergrassen en blijft ook mooi rechtop staan in de winter. Een plaatje! En zo nu en dan een stengel knippen voor in je vaas valt niet op in de tuin.
Verbena Bonariensis ~ IJzerhard
Nog eentje dat geen vaste plant is. Maar het makkelijke aan de verbena is dat het zich goed uitzaait (waarschuw je buren dus even ;)). Ze is een tweejarige plant dat weinig blad heeft en hoog groeit. Een sierlijke plant die het makkelijk een week volhoudt in je vaasje. Knip niet alle bloemen uit je tuin want ze groeien vrijwel niet terug maar als je zo nu en dan eentje wegknipt valt dat zeker niet op.
Veel plezier met het inkopen van je nieuwe beplanting.
Liefs,
Karlijn